Körili Tavuk

Körili Tavuk
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 50 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Körili Tavuk için

Malzemeler

  • 10 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze zencefil
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber tanesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 kapya biber
  • 600-700 g kalça tavuk eti
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 orta boy soğan
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 5-6 dal taze kişniş
Körili Tavuk

Nasıl Yapılır

  1. Tavuk etlerini marine etmek için arpacık soğanları, sarımsakları, karabiber tanelerini, kimyonu, rendelenmiş Hindistan cevizini ve biberi bir kasede karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine ekleyerek iyice ovun. Üzerini kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  2. Ayrı bir tavada yağı kızdırın, tarçın ile kimyon tohumunu ekleyip  birkaç dakika kavurun. Küp doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  3. Marine ettiğiniz tavuk etlerini ve köriyi tencereye ekleyin. Tüm malzemeyi iyice harmanladıktan sonra suyunu ve tuzunu da ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte tavuk etlerini 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, taze kıyılmış kişnişi serpip servis yapın.

Sarımsaklı pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo