ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KÖRİLİ TAVUK

Körili Tavuk

Körili tavuk

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Körili Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 10 arpacık soğanı
  • 1 yemek kaşığı doğranmış taze zencefil
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı karabiber tanesi
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
  • 1 kapya biber
  • 600-700 g kalça tavuk eti
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 1 tarçın çubuğu
  • 1 çay kaşığı kimyon tohumu
  • 1 orta boy soğan
  • 1 domates
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 su bardağı su
  • Tuz
  • 5-6 dal taze kişniş

Körili Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Tavuk etlerini marine etmek için arpacık soğanları, sarımsakları, karabiber tanelerini, kimyonu, rendelenmiş Hindistan cevizini ve biberi bir kasede karıştırın. Bu karışımı tavuk etlerine ekleyerek iyice ovun. Üzerini kapatıp yarım saat kadar buzdolabında dinlendirin.
  • Ayrı bir tavada yağı kızdırın, tarçın ile kimyon tohumunu ekleyip  birkaç dakika kavurun. Küp doğranmış soğanı ilave edin. Soğanlar yumuşayınca rendelenmiş domatesi ekleyin, 5 dakika daha pişirin.
  • Marine ettiğiniz tavuk etlerini ve köriyi tencereye ekleyin. Tüm malzemeyi iyice harmanladıktan sonra suyunu ve tuzunu da ilave edin. Önce yüksek ateşte 5 dakika pişirin. Daha sonra tencerenin kapağını kapatın, orta ateşte tavuk etlerini 20 dakika pişirin. Ocaktan alın, taze kıyılmış kişnişi serpip servis yapın.

Sarımsaklı pilav tarifine buradan ulaşabilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!