ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ KARAMELİZE SOĞANLI FIRIN TAVUK

Karamelize Soğanlı Fırın Tavuk

Karamelize soğanlı fırın tavuk

Yemeklerde bol baharat sevenler için karamelize soğanlı fırın tavuk tarifi ile karşınızdayız. Klasik tavuk tariflerinden sıkılanlar için, karamelize soğan, tereyağı ve sarımsak ile hazırlanan nefis bir ana yemek tarifimiz var. Malzemeler hazırsa, kalabalık sofralara çok yakışacak karamelize soğanlı fırın tavuk tarifine geçebiliriz.

Fırında tavuk but tarifini de deneyebilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

40 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Karamelize Soğanlı Fırın Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 4 adet soğan (Dilimlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 diş sarımsak (Kıyılmış)
  • 1/2 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2/3 su bardağı et suyu
  • 2 yemek kaşığı balzamik sirke
  • 4 adet tavuk kalça eti
  • 1/2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı rendelenmiş mozzarella peyniri
  • 1/2 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri

Karamelize Soğanlı Fırın Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıtın ve fırın kabını yağlayın.
  • Büyük bir tavada tereyağını eritin, dilimlenmiş soğanları ekleyin ve ara sıra karıştırarak yüksek ateşte 5 dakika pişirin.
  • Tavadaki ısıyı orta seviyeye düşürün ve sarımsak, biber ve kekiği ekleyip bir dakika daha pişirin. Et suyunu ve balzamik sirkeyi ilave edip karıştırın ve soğanlar karamelize olana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.
  • Soğanlar karamelize olduğunda karışımın yaklaşık 1/3’ü yağlanmış fırın kabının dibine yayın. Tavuk etlerini soğanların üzerine yerleştirin ve tuz serpin.
  • Kalan soğanları yayın, mozzarella peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Fırından alın ve sıcak servis edin. 
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!