ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FISTIKLI TAVUK KEBAP

Fıstıklı tavuk kebap

Fıstıklı tavuk kebap

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fıstıklı tavuk kebap tarifi için malzemeler

  • 100 g Antep fıstığı içi
  • 1 yumurta
  • 1 kahve fincanı galeta unu
  • 500 g tavuk eti (Mutfak robotunda kıyma haline getirilecek)
  • 1 küçük soğan
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı çekilmiş kuru kişniş
  • 1 dal taze kekik
  • 1 limonun rendelenmiş kabuğu
  • Tuz
  • Karabiber

Kızartmak için:

  • 1 çay bardağı ayçiçek yağı

Servis için:

  • Süzme yogurt

Fıstıklı tavuk kebap Nasıl Yapılır

  • Fıstığın yarısını mutfak robotunda toz haline getirin, kalanı irice doğrayın.
  • Tavuk kıymasını yoğurma kabına alın. Üzerine galeta ununu, rendelenmiş soğanı, toz ve iri çekilmiş Antep fıstığını, baharatını, rendelenmiş limon kabuğunu, tuzu ve karabiberi ilave edip iyice yoğurun. Kıymadan yarım mandalina büyüklüğünde parçalar koparın. Avucunuzda yuvarlayıp yassılaştırın.
  • Tavayı ocağın üzerine alın, iyice ısınınca sıvı yağı ekleyin. Sıvı yağ da ısınınca hazırladığınız köfteleri yerleştirin. Her iki tarafını kızartın. Yanında süzme yoğurt ile servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.