ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA BEZELYELİ TAVUK

Fırında bezelyeli tavuk

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında bezelyeli tavuk tarifi için malzemeler

  • 1 bütün piliç
  • 4 arpacık soğan
  • 2 sarımsak
  • 400 gr dondurulmuş bezelye
  • 2 havuç
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 limonun suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Fırında bezelyeli tavuk Nasıl Yapılır


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün.

Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin. Dolmalık biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeyi buzluktan çıkarın.

Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin. Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun. Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.

Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen fırında bezelyeli tavuk güveç tarifini de deneyebilirsiniz.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.