ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ FIRINDA BEZELYELİ TAVUK

Fırında Bezelyeli Tavuk

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Bezelyeli Tavuk Tarifi İçin malzemeler

  • 1 bütün piliç
  • 4 arpacık soğan
  • 2 sarımsak
  • 400 gr dondurulmuş bezelye
  • 2 havuç
  • 1 sarı dolmalık biber
  • 1 kırmızı dolmalık biber
  • 1 limonun suyu
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik

Fırında Bezelyeli Tavuk Nasıl Yapılır?

  • Limon suyu, zeytinyağı ve tuzu bir kapta karıştırıp pilicin üzerine fırça ile sürün.
  • Soğanları soyup ortadan ikiye kesin. Havuçları temizleyip dilimleyin. Sarımsakları soyup ezin.
  • Dolmalık biberleri temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Bezelyeyi buzluktan çıkarın.
  • Fırın torbasının içini paketteki tarif gibi unlayıp iğne ile yer yer delin.
  • Tavuk, bezelye, soğan, sarımsak, havuç ve dolmalık biberleri sırasıyla torbanın içine doldurun.
  • Karabiber ve kekiği serpiştirin. Torbanın ağzını ambalajın içindeki plastik bağlama teli ile sıkıca bağlayın.
  • Fırın torbasını fırın tepsisine yerleştirip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 50-55 dakika pişirin. Fırından çıkarıp servis yapın. Afiyet olsun.

Kalabalık sofraların vazgeçilmezi haline gelen fırında bezelyeli tavuk güveç tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!