ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ BİRYAN

Biryan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Biryan tarifi için malzemeler

  • 1 kg tavuk butu
  • 3 su bardağı baldo pirinç
  • 2 soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 100 g tereyağı
  • 2 çarliston biber
  • 1 domates

Biryan Nasıl Yapılır

  • Tavukları derin bir tencereye alın. Üzerini bir parmak geçecek kadar su koyup pişirin. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin.
  • Yemeklik doğradığınız soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Salçayı ve tuzu ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri ilave edip kavurun. Pirinçler tane tane olmaya başlayınca ocaktan alın.
  • Bir fırın tepsisine koyup üzerine tavuğu haşladığınız suyu döküp fırına verin.
  • Pirinçler suyunu hafif çektikten sonra üzerine tavuk butlarını, jülyen doğradığınız çarliston biberleri, halka doğradığınız domatesleri koyarak tekrar fırına verin. Tavuklar kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.