ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ TAVUK YEMEKLERİ AROMALI PİLİÇ IZGARA

Aromalı piliç ızgara

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

10 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Aromalı piliç ızgara tarifi için malzemeler

  • 4 parça tavuk göğüs etiYarım çorba kaşığı biberiye2-3 yaprak adaçayı1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiberYarım çorba kaşığı kekik1 çay kaşığı toz zencefil1 çay bardağı zeytinyağı1 küçük kutu sebze garnitür

Aromalı piliç ızgara Nasıl Yapılır

Tavuk göğüs etlerini yıkayıp kâğıt havlu ile kurulayın ve ikiye kesin. Derin bir kapta biberiye, kekik, adaçayı, zencefil, kırmızı tozbiber, tuz ve zeytinyağını karıştırın.

Tavuk etlerini hazırladığınız marinata bulayıp bir kaba üst üste dizin. Kalan marinatı üzerine döküp yarım saat bekletin.

Fırını ızgara konumuna getirip ısıtın. Izgara telini yağlayıp marinattan çıkardığınız tavuk etlerini önlü arkalı kızartın. 

Tavuk etlerini servis tabaklarına paylaştırıp sebze garnitür eşliğinde sıcak olarak servis yapın. Afiyet olsun.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.