ANASAYFA TARİFLER TAVUK YEMEKLERİ AFRODİZYAK TAVUK ETİ

Afrodizyak Tavuk Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Afrodizyak Tavuk Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr tavuk kalça eti
  • 50 gr kuru kayısı
  • 1 kahve fincanı kırmızı şarap
  • 4 közlenmiş salçalık biber
  • 1 çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 3 arpacık soğan
  • 1 tatlı kaşığı sarımsaklı tuzlu çeşni
  • Defne yaprağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 2 çay bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı tuz

Afrodizyak Tavuk Eti Nasıl Yapılır?

Özel günlerimize uygun yemek tarifleri arasında üst sıralarda bulunan yemeğimize başlayalım. Kuru kayısıları yumuşaması için şarapta bekletin. Süzdürüp şarabı bir kenara alın. Soğanların kabuklarını soyun. Sarımsakları soyup ezin. Ayçiçeği yağını tencerede kızdırıp soğan ve sarımsağı pembeleşinceye kadar kavurun. Tavuk etlerini ilave edip kavurun. Ayırdığınız şaraptan 2 kaşık ilave edin. Tuz, zerdeçal, kekik, kırmızı toz biber, defne yaprağı ve sıcak suyu ekleyin. Kısık ateşte kapağı kapalı olarak 15 dakika pişirin. Kayısıları küçük doğrayıp tencereye ekleyin. 10 dakika suyunu hafif çekinceye kadar pişirin. Közlenmiş biberleri geniş şeritler halinde kesip servis tabağına dizin. Üzerine tavukları sosu ile birlikte ilave edin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!