ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ YUFKALI ŞİŞ KÖFTE

Yufkalı Şiş Köfte

Ana yemek olarak sunulan yufkalı şiş köftelerin içinde tavuk, dana ve kuzu eti kullanılır. Dış kısmı için hazır yufka kullanılır. Hazırsanız, nefis yufkalı şiş köfte tarifine başlayabiliriz.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Yufkalı Şiş Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 100 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 2 soğan
  • 150 gr kuşbaşı dana eti
  • 100 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gr mantar
  • 2 yufka
  • 1 yumurta
  • 100 gr file fıstık
  • 4 dilim ekmek
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Servis için

  • Kiraz domates
  • Yeşil biber

Yufkalı Şiş Köfte Nasıl Yapılır?

  • Davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yufka dışındaki tüm malzemeyi harmanlayıp, mutfak robotundan geçirin. Bir iki dakika yoğurun.
  • Yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız kıymanın yarısını rulo haline getirip yufkaya sarın. Diğer yufka ile kalan kıymaya da aynı işlemi uygulayın.
  • Yarım saat buzdolabında dinlendirin. 3’er cm genişliğinde kesip enlemesine çöp şişlere dizin. Izgara veya kömür ateşinde pişirin.
  • Kiraz domateslerle doğranmış biberleri de çöp şişe dizip ızgarada pişirin. Köftelerle birlikte sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!