Yufkalı Şiş Köfte

Yufkalı Şiş Köfte
18 Eylül 2020

Ana yemek olarak sunulan yufkalı şiş köftelerin içinde tavuk, dana ve kuzu eti kullanılır. Dış kısmı için hazır yufka kullanılır. Hazırsanız, nefis yufkalı şiş köfte tarifine başlayabiliriz.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Yufkalı Şiş Köfte için

Malzemeler

  • 100 gr kuşbaşı tavuk göğüs eti
  • 2 soğan
  • 150 gr kuşbaşı dana eti
  • 100 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 100 gr mantar
  • 2 yufka
  • 1 yumurta
  • 100 gr file fıstık
  • 4 dilim ekmek
  • Yarım demet maydanoz
  • Tuz

Servis için

  • Kiraz domates
  • Yeşil biber
Yufkalı Şiş Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Davetleriniz için bu nefis tarifleri listenize eklemeyi unutmayın. Yufka dışındaki tüm malzemeyi harmanlayıp, mutfak robotundan geçirin. Bir iki dakika yoğurun.
  2. Yufkayı tezgaha yayın. Hazırladığınız kıymanın yarısını rulo haline getirip yufkaya sarın. Diğer yufka ile kalan kıymaya da aynı işlemi uygulayın.
  3. Yarım saat buzdolabında dinlendirin. 3’er cm genişliğinde kesip enlemesine çöp şişlere dizin. Izgara veya kömür ateşinde pişirin.
  4. Kiraz domateslerle doğranmış biberleri de çöp şişe dizip ızgarada pişirin. Köftelerle birlikte sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo