Derin bir yoğurma kabına kıyma, ince kıydığınız yeşillikler, rendelenmiş limon kabuğu ve tuzu ekleyerek iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar kopartın. Elinizle bastırarak oval şekli verin. Zeytinyağını tavada ısıtın. Köfteleri kızartın.
Peynirli Hindistan cevizli sos için
2 su bardağı kaynar süt
1 çay bardağı soğuk süt
1 yemek kaşığı rendelenmiş Hindistan cevizi
1 çay bardağı un
1 yumurta
2 su bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri
Un ve soğuk sütü bir sos tenceresine alarak iyice çırpın. 5 dakika dinlendirip kaynar sütü ilave edin. Ağır ateşte karıştırarak kaynatın. Sos hafif ılınınca çırptığınız yumurta, peynir ve Hindistan cevizini ekleyerek iyice karıştırın. Köfteleri bir servis tabağına alın. Üzerine sostan gezdirip servis yapın.
Teşekkür ederiz.