ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ TAVUK KÖFTESİ

Tavuk Köftesi

Protein ve demir bakımından zengin olan tavuk köftesi, en pratik tariflerden biridir. İsteğe göre kızartma ve ızgara usulüyle pişirilebilir. Malzemeleriniz hazırsa, evde tavuk köftesi nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

15 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Tavuk Köftesi Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 500 gr tavuk kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 1 yumurta
  • 1 soğan
  • 2 dal frenksoğanı
  • 4 dal maydanoz
  • Yarım çay kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı ince çekilmiş ceviz
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 çay bardağı mısır unu
  • 1.5 çay bardağı galeta unu

Kızartmak için

  • Ayçiçeği yağı
  • Tuz
  • Kırmızı tozbiber

Tavuk Köftesi Nasıl Yapılır?

  • Ekmeği ufalayın. Soğanı soyup rendeleyin. Frenksoğanı ve maydanozu temizleyip kıyın.
  • Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, yumurta, yarım çay bardağı galeta unu, mısır unu, soğan, frenksoğanı, maydanoz, köri, ceviz, tuz ve kırmızı biberi ilave edip yoğurun.
  • Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayın ve yassılaştırın. Köfteleri kalan galeta ununa tek tek bulayın.
  • Yağı kızdırıp köfteleri kızartın. Kağıt havlu üzerine alıp yağını çektirin ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.

Şefin Yorumu :

Hazırladığınız tavuk köftesini yumurtaya ve galeta ununa bulamadan ızgarada da pişirebilirsiniz. Ancak köfteleri dizmeden önce ızgarayı yağlayın.

Siz de acı severlerdenseniz, kırmızı biberli tavuk köftesi tam size göre!

Yorumlar

guvenli 12 Ekim 2016, 16:46

Bir arkadaşa söylemiştim inanmamıştı Tavuğun köftesimi olur demeyin! işte kanıt sizler sayesinde :)


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!