ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ TARHANALI KÖFTE

Tarhanalı köfte

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhanalı köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma
  • 4 ince doğranmış soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 100 gr dövülmüş et
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için

  • 2 su bardağı ıslatılmış tarhana
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limonun suyu
  • 5 su bardağı su
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Tarhanalı köfte Nasıl Yapılır

Kıymaya soğan, tereyağı ve tuz ekleyerek tavada kavurun. Biber salçası ve karabiber ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız harcı buzdolabında soğutun. Bulguru hafifçe ıslatın. Kalan baharatı ekleyerek yoğurun. Yumurta, et ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde açın. İçerisine harçtan ekleyerek kapatın ve top biçiminde yuvarlayın. Tarhanaya su ilave ederek pişirdikten sonra süzün. Zeytinyağı, biber salçası ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın. Tarhanayı haşladığınız suya ilave edin. Baharatları ve limon suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin ve 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Taze fasulyeli pirinç pilavı tarifi için TIKLAYIN

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.