ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ TARHANALI KÖFTE

Tarhanalı Köfte

Tarhana, domates ve baharatlarla hazırlanan bir besindir. Genellikle çorba yapımında kullanılır. Hazırsanız, sofralarınıza yeni bir tat kazandıracak tarhanalı köfte nasıl yapılır görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarhanalı Köfte Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma
  • 4 ince doğranmış soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 100 gr dövülmüş et
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için

  • 2 su bardağı ıslatılmış tarhana
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limonun suyu
  • 5 su bardağı su
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz

Tarhanalı Köfte Nasıl Yapılır?

  • Kıymaya soğan, tereyağı ve tuz ekleyerek tavada kavurun. Biber salçası ve karabiber ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız harcı buzdolabında soğutun.
  • Bulguru hafifçe ıslatın. Kalan baharatı ekleyerek yoğurun. Yumurta, et ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde açın. İçerisine harçtan ekleyerek kapatın ve top biçiminde yuvarlayın.
  • Tarhanaya su ilave ederek pişirdikten sonra süzün. Zeytinyağı, biber salçası ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.
  • Tarhanayı haşladığınız suya ilave edin. Baharatları ve limon suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin ve 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Taze fasulyeli pirinç pilavı tarifi ile servis edebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!