Tarhanalı Köfte

Tarhanalı Köfte
18 Eylül 2020

Tarhana, domates ve baharatlarla hazırlanan bir besindir. Genellikle çorba yapımında kullanılır. Hazırsanız, sofralarınıza yeni bir tat kazandıracak tarhanalı köfte nasıl yapılır görelim.

Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 8 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Tarhanalı Köfte için

Malzemeler

  • 250 gr dana kıyma
  • 4 ince doğranmış soğan
  • 30 gr tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 su bardağı köftelik bulgur
  • 100 gr dövülmüş et
  • 1 su bardağı un
  • 1 yumurta
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Tuz

Sosu için

  • 2 su bardağı ıslatılmış tarhana
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş dövülmüş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 limonun suyu
  • 5 su bardağı su
  • Kimyon
  • Karabiber
  • Tuz
Tarhanalı Köfte

Nasıl Yapılır

  1. Kıymaya soğan, tereyağı ve tuz ekleyerek tavada kavurun. Biber salçası ve karabiber ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız harcı buzdolabında soğutun.
  2. Bulguru hafifçe ıslatın. Kalan baharatı ekleyerek yoğurun. Yumurta, et ve unu ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  3. Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde açın. İçerisine harçtan ekleyerek kapatın ve top biçiminde yuvarlayın.
  4. Tarhanaya su ilave ederek pişirdikten sonra süzün. Zeytinyağı, biber salçası ve sarımsağı derin bir kasede karıştırın.
  5. Tarhanayı haşladığınız suya ilave edin. Baharatları ve limon suyunu ekleyerek kaynatın. Kaynadıktan sonra köfteleri ekleyin ve 15 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.

Taze fasulyeli pirinç pilavı tarifi ile servis edebilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo