Köfteli Kabak Halka

Köfteli Kabak Halka
18 Eylül 2020
Kabak, kalp sağlığınba iyi gelen besinler arasındadır. Kolesterolü düşüren bu besin, damar tıkanıklığına karşı da oldukça etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, köfteli kabak halkası nasıl yapılır, sunum önerileri nelerdir birlikte görelim.
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 20 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Lezzet Trendleri
Köfteli Kabak Halka için

Malzemeler

Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım demet dereotu

Sos için:

  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
Köfteli Kabak Halka

Nasıl Yapılır

  1. Kabakların dışını kazıyıp içlerini oyun. bir parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Dereotunu ince kıyın.
  2. Kıymayı bir kaba alıp tuz, baharatlar, dereotu ve bulguru ilave ederek yoğurun.
  3. Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar alıp kabak halkalarının içine doldurun. Elinizle iki tarafından sıkıştırın.
  4. Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Kaynar suya doldurduğunuz kabak halkalarını atıp haşlayın. Kevgirle servis tabağına alın.
  5. Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu köfteli kabakların üzerine ilave edin. Pul biberi sıvıyağla kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Etsiz kullanmak istemiyorsanız, patates köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo