ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ KÖFTELİ KABAK HALKA

Köfteli Kabak Halka

Kabak, kalp sağlığınba iyi gelen besinler arasındadır. Kolesterolü düşüren bu besin, damar tıkanıklığına karşı da oldukça etkilidir. Malzemeleriniz hazırsa, köfteli kabak halkası nasıl yapılır, sunum önerileri nelerdir birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Köfteli Kabak Halka Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 4 orta boy kabak
  • 250 gr yağsız kıyma
  • 1 çay bardağı köftelik bulgur
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yarım demet dereotu

Sos için:

  • 2-3 diş sarımsak
  • 1 kase yoğurt
  • 4 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Köfteli Kabak Halka Nasıl Yapılır?

  • Kabakların dışını kazıyıp içlerini oyun. bir parmak kalınlığında halkalar halinde dilimleyin. Dereotunu ince kıyın.
  • Kıymayı bir kaba alıp tuz, baharatlar, dereotu ve bulguru ilave ederek yoğurun.
  • Hazırladığınız köfte harcından küçük parçalar alıp kabak halkalarının içine doldurun. Elinizle iki tarafından sıkıştırın.
  • Bir tencerede bol miktarda suyu kaynatın. Kaynar suya doldurduğunuz kabak halkalarını atıp haşlayın. Kevgirle servis tabağına alın.
  • Sarımsakları ezip yoğurtla karıştırın. Sarımsaklı yoğurdu köfteli kabakların üzerine ilave edin. Pul biberi sıvıyağla kızdırıp yoğurdun üzerine gezdirin ve servis yapın.

Etsiz kullanmak istemiyorsanız, patates köftesi tarifine göz atabilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!