ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ FIRINDA KÖFTELİ KEREVİZ

Fırında Köfteli Kereviz

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Köfteli Kereviz Tarifi İçin malzemeler

  • 4 kereviz
  • 4 domates
  • 500 gr kıyma
  • 2 soğan
  • 2 dilim bayat ekmek
  • 2 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 3 sivri biber
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • Tuz
  • kimyon

Fırında Köfteli Kereviz Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Kerevizleri soyup 1-2 cm kalınlığında enine dilimleyin. Kararmaması için limonlu suda bekletin. Domatesleri kerevizlerle aynı kalınlıkta dilimleyin. Sivri biberleri 2 veya 3 parçaya bölün.
 
Köfte için, bayat ekmekleri ıslatıp ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Ekmek, soğan, maydanoz, tuz ve kimyonu kıymaya ekleyip yoğurun. Ceviz iriliğinde parçalar koparın. Elinizde yuvarlayarak yassılaştırıp teflon tavada hafif kızartın.

Süzülmüş kereviz dilimlerini fırın kabına yanyana dizin. Üzerlerine birer köfte yerleştirin. Domates dilimlerini ilave edip biberle süsleyin. Salça, sıcak su ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp fırın kabının kenarından ilave edin. Alüminyum folyoyla kapatıp 170 dereceye ayarlı fırında 15- 20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp 7-8 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!