ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ CEVİZLİ FISTIKLI KÖFTE

Cevizli fıstıklı köfte

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevizli fıstıklı köfte tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 500 g dana kıyma
  • 4 yumurta
  • Yarım çay bardağı su
  • 3 su bardağı ufalanmış bayat ekmek içi
  • 1 su bardağı iri dövülmüş ceviz içi
  • Yarım çay bardağı dolmalık fıstık
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 su bardağı un

Kızartmak için

  • 1 su bardağı Ayçiçek yağı

Cevizli fıstıklı köfte Nasıl Yapılır

Kıymanın üzerine suyu ekleyerek bir sos tenceresinde suyunu çekinceye kadar soteleyin. Ocaktan alıp soğumaya bırakın. Soğuyan kıymayı ekmek içi, çırpılmış yumurta, ceviz, dolmalık fıstık, karabiber ve tuz ekleyerek yoğurun. Karışımdan ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak yuvarlayın. Elinizle bastırarak hafif yassılaştırın. Unu geniş bir kaba alın ve yuvarladığınız köfteleri unlayın. Köfteler bittikten sonra, süzgece alarak fazla unlarını silkeleyin. Zeytinyağını ısıtın. Köfteleri pembeleşinceye kadar kızartın.

Bezelyeli sos için
400 g haşlanmış bezelye
200 ml kutu krema
2 diş sarımsak
1 soğan
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
1çay kaşığı muskat rendesi

Sosu hazırlamak için soğanı küp şeklinde doğrayıp 2 yemek kaşığı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Bezelye ile kavrulmuş soğanı mutfak robotunda çekerek püre haline getirin. Sarımsakları rendeleyip 2 yemek kaşığı zeytinyağında soteleyin. Bezelye püresini ve kremayı ekleyip karıştırın. Tuz, karabiber ve muskat rendesini ekleyin. Köftenizi bezelyeli sosla birlikte servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.