ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ CEVAPÇİÇİ (BALKAN KÖFTESİ)

Cevapçiçi (Balkan Köftesi)

Cevapçiçi (Balkan köftesi)
Balkan ülkelerinin meşhur lezzeti olan cevapçiçi, kebap çeşidi olarak da bilinir. Sırbistan ve Bosna Hersek mutfaklarının ulusal yemekleri arasında yer alır. Hazırsanız, meşhur cevapçiçi (Balkan köftesi) nasıl yapılır birlikte görelim.

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevapçiçi (Balkan Köftesi) Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg döş kıyma 
  • 1 soğan 
  • 1 yumurta akı 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • 1 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı doğal maden suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı toz biber 
  • Sumak

Cevapçiçi (Balkan Köftesi) Nasıl Yapılır?

  • Döş kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendeleyip suyunu sıktığınız soğan, yumurta akı, karbonat, un, maden suyu, tuz ve baharatları ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. 
  • Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Yuvarlak köfteler hazırlayın ve köfteleri bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!