ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ CEVAPÇİÇİ (BALKAN KÖFTESİ)

CEVAPÇİÇİ (BALKAN KÖFTESİ)

Cevapçiçi (Balkan köftesi)
8 Kişilik
Hazırlama 30 dakika
Pişirme 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Cevapçiçi (Balkan köftesi) tarifi için malzemeler
  • 1 kg döş kıyma 
  • 1 soğan 
  • 1 yumurta akı 
  • 1 çay kaşığı karbonat 
  • 1 su bardağı un 
  • Yarım su bardağı doğal maden suyu 
  • Tuz 
  • Karabiber 
  • Kırmızı toz biber 
  • Sumak
Cevapçiçi (Balkan köftesi) hazırlanışı

  • Döş kıymayı geniş bir kaseye alın. Rendeleyip suyunu sıktığınız soğan, yumurta akı, karbonat, un, maden suyu, tuz ve baharatları ilave edin. Tüm malzeme iyice özdeşleşinceye kadar yoğurun. 
  • Harçtan mandalina büyüklüğünde parçalar kopartın. Yuvarlak köfteler hazırlayın ve köfteleri bir gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!