ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KÖFTE TARİFLERİ BAZLAMA VE KÖFTE

Bazlama ve köfte

Bazlama ve köfte

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Bazlama ve köfte tarifi için malzemeler

  • 2 adet küçük bazlama ekmeği 
  • 300 g kıyma 
  • 1 adet küçük boy soğan
  • 1 tatlı kaşığı galeta unu 
  • Tuz, kimyon, karabiber 
  • 4 dilim çedar peyniri 
  • 4 dilim turşu 
  • 4 dilim domates 
  • 2 adet orta boy patates 
  • Ketçap, hardal

Kızartmak için 

  • Sıvı yağ

Bazlama ve köfte Nasıl Yapılır

Bazlama ve köfte tarifi tam size göre

  • Patateslerin kabuğunu soyun, parmak şeklinde kesip tuzlu suyun içinde biraz bekletin. 
  • Patatesleri suyun içinden alın, iyice kurulayın. Bir tavanın içinde iyice kızdırılmış yağda kızartın.  
  • Kıymayı çukur bir kaba alın. Rendelenmiş soğanı, galeta ununu, tuzu, baharatı ekleyin. İyice yoğurun. Köfte harcından küçük parçalar koparıp avucunuzda köfte şekline getirin. Izgarada çok az yağ ilave ederek kızartın. 
  • Bazlama ekmeğini tost makinesinde bastırmadan hafifçe ısıtın. İçine ızgarada kızarttığınız köfteleri, dilimlenmiş domatesleri, kızarttığınız patatesleri, turşuları, çedar peynirini, ketçap ve hardalı ekleyerek tamamlayın.

Bazlama ekmeği üzerinde köfte tarifi için tıklayın

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.