ANASAYFA TARİFLER KÖFTE TARİFLERİ BAKLALI KAYIK KÖFTELER

Baklalı Kayık Köfteler

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

25 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Baklalı Kayık Köfteler Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr bakla
  • 750 gr kıyma
  • 1 yumurta
  • 5 dilim bayat ekmek içi
  • 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 1 tatlı kaşığı köfte baharı
  • 1 demet dereotu
  • 1 su bardağı domates püresi
  • Yarım  su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 domates
  • Tuz

Baklalı Kayık Köfteler Nasıl Yapılır?


Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım.

Domatesleri soyup küp doğrayın. Dereotunu temizleyip doğrayın ve 3 çorba kaşığı kadarını ayırın. Baklaları ayıklayıp tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın. Süzüp bir kaba alın.  Küp kesilmiş domatesi ekleyip harmanlayın. Ekmek içini ılık suda ıslatıp elinizle sıkarak süzün.

Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, yumurta, peynir, köfte baharı, 1 kaşık sıvıyağ ve dereotunu ilave edip yoğurun. Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle kayık şekli verin.

Kayık köfteleri yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin. Baklaları köftelerin içlerine uzunlamasına paylaştırın. Domates püresi, kalan sıvıyağ, sıcak su ve tuzu ayrı bir kapta karıştırıp tepsiye ekleyin. Üzerini alüminyum folyo ile kapatın. 170 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Folyoyu çıkarıp  5-10 dakika daha pişirin. Sıcak servis yapın.


Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!