ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ZENCEFİLLİ VE ENGİNARLI KUZU ETİ

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti Tarifi İçin malzemeler

  • 3 enginar
  • Yarım kg kuzu eti
  • 1 soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • Yarım çay bardağı ayçiçeği yağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber

Zencefilli Ve Enginarlı Kuzu Eti Nasıl Yapılır?

1 limonun suyu, 1 yemek kaşığı un ve bir miktar suyu bir kapta karıştırın. Enginarların ince kabukları kalacak şekilde dış kalın kabuklarını soyun. Dörde bölüp ortasındaki tüylü kısımları temizleyin. Enginarları yıkadıktan sonra limon suyu ve un bulunan su dolu kaba alın. Ayçiçeği yağını tencerede ısıtın. Yemeklik doğradığınız soğan, sarımsak ve zencefili ekleyip soteleyin. Kuzu etlerini ilave edip suyunu saldıktan sonra enginarları ilave edin. 1 su bardağı suyun içine 1 tatlı kaşığı şeker ilave edip karıştırın. Tencereye ekleyin ve kısık ateşte pişirin. Suyu az gelirse sıcak su ilave edin. Pişmeye yakın tuz, pul biber ve karabiberi ilave edin. Enginar ve etler yumuşayınca ocaktan alın. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!