ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TİRİTLİ HAS PAÇASI

Tiritli Has Paçası

Kaç
Kişilik

10 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tiritli Has Paçası Tarifi İçin malzemeler

  • 20 tane kuzu paçası
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı üzüm sirkesi
  • 3 limonun suyu
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı buğday unu
  • 1 havuç
  • 1 defne yaprağı
  • Deniz tuzu
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Toz beyaz biber
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • Dilimlenmiş çavdar ekmeği
  • 2 diş sarımsak

Tiritli Has Paçası Nasıl Yapılır?

Paçaları iyice temizleyip yıkayın. Harlı ateş üzerinde her yerlerini tütsüleyin. Üzerini 1 parmak geçecek kadar su ilave edip kaynatın. Suyunu süzüp paçaları başka bir tencereye alın. İnce kıyılmış sarımsak, doğradığınız havuç, soğan ve defne yaprağını ekleyerek üzerini 4 parmak geçecek kadar suda en az 1 saat kaynatın. Paçalar kemikten ayrılıncaya kadar pişirip kaynatılan suyu daha sonra kullanılmak üzere ayırın. Paçaların etli kısımlarını kemikten ayırın. İyice ısıttığınız zeytinyağında unu kavurun. Orta ateşte, daha önce ayırdığınız sıcak paça suyuna yavaş yavaş unlu karışımı ilave edin. 5 dakika karıştırarak kıvamlı bir karışım elde edin. Paça etleri, ince dövülmüş sarımsaklı sirkeyi ilave edin. Limon suyu, tuz ve karabiberle tatlandırın. 10 dakika daha pişirin. Çavdar ekmeğini dilimleyip kızartın. Ekmeklerin üzerine paça suyu gezdirin. İsteğe göre eritilmiş tereyağı, ince kıyılmış maydanoz servis yapın.

 Dilerseniz, klasik tirit tarifini de deneyebilirsiniz.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için çerez politikamızı inceleyebilirsiniz.