ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TEKKE KEBABI

Tekke kebabı

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tekke kebabı tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 900 gr dana kontrfile
  • 30 gr tereyağı
  • 2 soğan
  • 2 domates
  • 1.5 su bardağı su
  • Tuz
  • Karabiber

Kuskus için

  • 300 gr kuskus
  • 3 soğan
  • 60 gr tereyağı
  • 2.5 su bardağı su ya da et suyu
  • Tuz
  • Karabiber

Tekke kebabı Nasıl Yapılır

Bir tencereye kemikli olarak yumurta büyüklüğünde doğranmış eti, tereyağını, yemeklik doğranmış soğanı, kabuklarını soyup küp doğranmış domatesi alarak kapağını kapatın. Suyunu çekene kadar pişirin. Suyunu çekince tuz, karabiber ve 1 bardak sıcak su ilave ederek etler yumuşayana kadar yaklaşık 2 saat pişirin. Başka bir tencerede yemeklik doğranmış soğanı tereyağında pembeleşinceye kadar 3-4 dakika kavurun. Kuskusları ekleyin ve 3-4 dakika daha kavurun. Üzerine 2.5 bardak sıcak su veya et suyunu ilave ederek, kuskuslar suyunu çekene kadar pişirin. Pişen kuskusları hafif ateşte dinlenmeye bırakın. Etler pişince suyunu süzerek tabağın bir kenarına yerleştirin. Yanında kuskusla birlikte sıcak olarak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.