ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ TAZE OTLU KUZU BUT DOLMA

Taze otlu kuzu but dolma

Kaç
Kişilik

8 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Taze otlu kuzu but dolma tarifi için malzemeler

  • 1 kg kemiksiz kuzu but
  • Yarım demet maydanoz
  • 2 közlenmiş kırmızıbiber
  • 2 dal taze fesleğen
  • 2 dal biberiye
  • 3 dal taze kekik
  • 3 taze soğan
  • 250 gr taze kaşar peyniri
  • 40 gr dolmalık fıstık
  • 70 gr tereyağı
  • 4 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım yemek kaşığı ayçiçek yağı
  • 1 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Taze otlu kuzu but dolma Nasıl Yapılır

Dolmalık fıstıkları çok az ayçiçek yağında hafifçe soteleyin. Fesleğen, maydanoz, biberiye, kekik, taze soğan ve sarımsakları ince kıyın. Dolmalık fıstıklar soğuduktan sonra ince kıyın. Derin bir kabın içine oda ısısında yumuşatılmış tereyağı ve doğradığınız malzemeleri alın. Tuz ve karabiber serpip iyice karıştırın. Kuzu butunu tezgaha alıp açın. Tuz ve karabiber serpin. Hazırladığınız tereyağlı karışımı üzerine yayın. Közlenmiş biberin fazla suyunu alın ve kaşar peyniri ile birlikte tavla zarı büyüklüğünde doğrayın. Kuzu butun üzerine doğradığınız közlenmiş biberi ve kaşar peynirini serpin. Rulo şeklinde sıkıca sarın. Isıya dayanaklı fırın ipiyle sarın. Tereyağı ve ayçiçek yağını tavada ısıtın. Yağ iyice ısındıktan sonra kuzu butunu tavaya ilave edin. Kuzu butunun her tarafını iyice kızartın. Fırın kabına kuzu butunu suyu ile beraber alın. Üzerine 1 su bardağı sıcak su ilave edin. Önce yağlı kağıt ile daha sonra alüminyum folyo ile fırın kabının üzerini sıkıca kapatın. 180 derece fırında yaklaşık 1.5 saat pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.