ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ TAZE FASULYELİ BOĞAZLIK

Taze Fasulyeli Boğazlık

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Taze Fasulyeli Boğazlık Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kilo boğazlık
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı su
  • 2 yemek kaşığı süt
  • Kırmızı pul biber
  • 1 yemek kaşığı eritme peynir
  • 250 gr haşlanmış çalı fasulyesi
  • Közlenmiş kırmızı biber turşusu
  • Tuz

Taze Fasulyeli Boğazlık Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri ayıklayıp tuz ilave ederek haşlayın. Kırmızı biber turşusunu doğrayıp fasulyelerle harmanlayın.

Boğazlığı bir tavada zeytinyağıyla kavurun. Salçayı su ile karıştırıp boğazlığa ilave edin. Tuz ile tatlandırıp bir kaç dakika daha kavurun.

Ayrı bir kapta süt ile eritme peynirini karıştırarak ılıtın. Boğazlığa ilave edin. Servis tabağına önce fasulyeleri alın. Yanına boğazlığı yerleştirin. Kırmızı pul biber serpiştirerek servis yapın.


Boğazlık
Yeni doğan kuzunun boğazından çıkan ceviz büyüklüğünde bir hormondur. Kuzu büyüdükçe küçülür ve kaybolur. İzmir’de etten daha pahalıdır. Genellikle sipariş üzerine satılır. İstanbul ve çevresinde uykuluk olarak isimlendirilir. İzmir’in aksine, İstanbul ve çevresinde sakatat satan dükkanlarda bulunur ve etten daha ucuzdur.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!