ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ SAKATAT KAVURMA

Sakatat kavurma

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sakatat kavurma tarifi için malzemeler

  • 2 koyun yürek
  • 2 böbrek
  • 2 soğan
  • 50 gr böbrek yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kırmızı pul biber

Sakatat kavurma Nasıl Yapılır

Böbrek yağını ince doğrayın ve tencereye alarak kısık ateşte erimeye bırakın. Yürek ve böbrekleri temizleyip küp şeklinde doğrayın. Önce yürek etlerini ekleyip birkaç dakika pişirin. Ardından böbrek etlerini de ekleyerek kavurarak pişirin. Ocaktan almaya yakın tuz, karabiber ile tatlandırın. Servis tabağına alarak üzerine kekik ve pul biber serpiştirerek sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.