ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ SAHANDA PİRZOLA

Sahanda Pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Sahanda Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 1 paket Kuzu Pirzola
  • 2 çay kaşığı kekik
  • 2 rendelenmiş domates
  • 20 gr tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 çay kaşığı toz kırmızıbiber
  • Tuz

Sahanda Pirzola Nasıl Yapılır?

Yoğun geçen bir günün sonunda hazırlayacağınız en pratik yemeklerden biri kuzu pirzola olsa gerek. Sahanda pişireceğiniz pirzolayı nane yaprakları ile süsleyerek servis yapmayı unutmayın... İşte size hoş ve mis kokulu bir tat... Sos için, tereyağını sos tenceresinde eritin. Rendelenmiş domateslerle salçayı ekleyip 2-3 dakika pişirin. Tuz ve toz kırmızıbiberle tatlandırıp ocaktan alın. Pirzolaları ızgarada pişirin. Tuz ve kekikle tatlandırıp ocaktan alın. Isıya dayanıklı sahana önce hazırlamış olduğunuz domates sosunu yayın. Üzerine pirzolaları yerleştirin. Kekik serpip önceden ısıtılmış 200 dereceye ayarlı fırında 5 dakika pişirin. İsteğe göre, limon dilimleriyle süsleyip servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!