ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ REZENELİ VE NARENCİYELİ KUZU BONFİLE

Rezeneli Ve Narenciyeli Kuzu Bonfile

Kaç
Kişilik

2 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Rezeneli Ve Narenciyeli Kuzu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 400 gr kuzu bonfile
  • 4 kök rezene
  • Ayçiçek yağı
  • Portakal dilimleri
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Rezeneli Ve Narenciyeli Kuzu Bonfile Nasıl Yapılır?

Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Rezeneleri ilave edin. Biraz daha kavurup 1 su bardağı portakal suyunu ve tuz ile karabiberi ilave ederek diri kalacak kıvamda pişirin. Diğer tarafta ayçiçek yağını tavada ısıtın. Bonfileleri ilave edip 1-2 dakika pişirin. Şarabı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Kalan portakal suyunu ilave edip pişirmeye devam edin. Son olarak kremayı ekleyip 1 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Servis tabağına önce rezeneleri alın. Üzerine bonfileleri ilave edin. Bonfilenin tavada kalan sosunu üzerine gezdirin. Portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!