Rezeneli Ve Narenciyeli Kuzu Bonfile

Rezeneli Ve Narenciyeli Kuzu Bonfile
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 2 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Rezeneli Ve Narenciyeli Kuzu Bonfile için

Malzemeler

  • 400 gr kuzu bonfile
  • 4 kök rezene
  • Ayçiçek yağı
  • Portakal dilimleri
  • 2 su bardağı portakal suyu
  • 1 çay bardağı beyaz şarap
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber
Rezeneli Ve Narenciyeli Kuzu Bonfile

Nasıl Yapılır

Soğanı yemeklik doğrayın. Zeytinyağında soteleyin. Rezeneleri ilave edin. Biraz daha kavurup 1 su bardağı portakal suyunu ve tuz ile karabiberi ilave ederek diri kalacak kıvamda pişirin. Diğer tarafta ayçiçek yağını tavada ısıtın. Bonfileleri ilave edip 1-2 dakika pişirin. Şarabı ilave edip 1-2 dakika daha pişirin. Kalan portakal suyunu ilave edip pişirmeye devam edin. Son olarak kremayı ekleyip 1 dakika daha pişirip ocağı kapatın. Servis tabağına önce rezeneleri alın. Üzerine bonfileleri ilave edin. Bonfilenin tavada kalan sosunu üzerine gezdirin. Portakal dilimleri ile süsleyip servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo