ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PİRİNÇLİ ET ŞİŞ

Pirinçli Et Şiş

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pirinçli Et Şiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 800 gr dana fileto
  • 1.5 su bardağı basmati pirinci
  • 30 gr Hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Sos için

  • 200 ml süzme yoğurt
  • 1 salatalık
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze nane
  • Yarım misket limonun suyu

Pirinçli Et Şiş Nasıl Yapılır?

İri parçalar şeklinde kestiğiniz etleri şişlere geçirin. Zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir kapta karıştırın. Bir fırça yardımıyla etlerin üzerine sürüp 1 saat bu şekilde dinlendirin. Şişleri ısıtılmış tavada çevirerek kızartın. Sos için, yoğurdu çırpın ve kıyılmış salatalığı ekleyin. Kıyılmış naneyi ve limon suyunu ekleyin. Etler kızarırken pirinci yıkayıp süzün ve zeytinyağını tencereye alıp ısıtın. 2 su bardağı su ekleyin ve kapağını kapatarak pişmeye bırakın. Pilavı Hindistan cevizi ile karıştırıp servis tabağına alın. Üzerine et şişleri dizip yanında sosla birlikte servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!