ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PİLAV ÜSTÜ CEVİZLİ ÇÖP ŞİŞ

Pilav Üstü Cevizli Çöp Şiş

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

35 dakika

Pişirme
Süresi

20 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pilav Üstü Cevizli Çöp Şiş Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 1 haşlanmış mısır koçanı
  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 1 kırmızı salçalık biber
  • 30 gr tereyağı
  • 3.5 su bardağı sıcak su
  • Tuz

Çöp şiş için

  • 600 gr kıyma
  • 4 dilim bayat ekmek içi
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1 yumurta
  • 1 çay bardağı ince(un halinde) çekilmiş ceviz
  • 3 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri
  • 2 dal maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber

Pilav Üstü Cevizli Çöp Şiş Nasıl Yapılır?


Bu tip yemek tarifleri biraz dikkat gerektiriyor.

Pirinci tuzlu ve limonlu sıcak suda 30 dakika bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. Salçalık biberi temizleyip tavla zarı şeklinde doğrayın. Mısır tanelerini bıçakla keserek koçandan ayırın.

Tereyağını tencerede ısıtıp pirinci 5 dakika kavurun. Salçalık biber, tuz ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın. Orta ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin. Ocaktan alıp üzerini kağıt havlu ile kapatın. 10 dakika dinlendirin.

Çöp şiş için, ekmeği ufalayın. Soğanları soyup rendeleyin. Kıymayı çukur bir kaba alın. Ekmek içi, soğan, ceviz, peynir,  yumurta, kıyılmış maydanoz, tuz ve karabiberi ilave edip yoğurun. Köfte hamurundan limon büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde şekillendirin. Çöp şişlere geçirip uzun köfteler hazırlayın. Üzerlerine kalan zeytinyağını fırça ile sürün. Izgarada sık sık çevirerek kızartın.

Pilavı küçük kaselere paylaştırıp servis tabaklarına ters çevirerek alın. Üzerlerine çöp şişleri ekleyip servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!