ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ PAZILI VE NARLI BONFİLE

Pazılı Ve Narlı Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Pazılı Ve Narlı Bonfile Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça bonfile
  • 1 arpacık soğan
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • 1 demet pazı
  • 1.5 su bardağı arpa şehriye
  • 2 su bardağı su
  • 3/4 su bardağı et suyu
  • Taze kekik
  • Taze biberiye
  • ¾ su bardağı nar tanesi
  • Tuz
  • Karabiber

Pazılı Ve Narlı Bonfile Nasıl Yapılır?

Zeytinyağının yarısı, doğranmış arpacık soğan, taze biberiye, taze kekik ve karabiberi geniş bir kapta karıştırın. Etleri ekleyip harmanlayın ve üzerini kapatarak en az 2 saat buzdolabında bekletin. Pazı yapraklarını yıkayıp kalın damarlarını çıkartın ve doğrayın. Soğanı çok küçük doğrayıp zeytinyağında pembeleştirin. Arpa şehriyeyi ekleyip 1 dakika kavurun. Sıcak su ve et suyunu ekleyip önce yüksek ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte 10 dakika pişirin. Doğradığınız pazıları, tuz, karabiber ekleyip karıştırın. Bonfileleri ızgarada önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Servis tabağına pilavı yayın. Üzerine bonfileleri yerleştirin. Nar tanesi serpiştirip sıcak servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!