ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ NARLI VE BADEMLİ ET

Narlı Ve Bademli Et

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Narlı Ve Bademli Et Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg (dana buttan kesilmiş) kuşbaşı et
  • 5 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2 çorba kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 su bardağı nar tanesi
  • 1 su bardağı file badem
  • 7~8 dal maydanoz
  • 1 kase kızarmış patates
  • Tuz
  • karabiber

Narlı Ve Bademli Et Nasıl Yapılır?

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Soğan ve sarımsakları temizleyip doğrayın.Maydanozun yarısını kıyın.
 
Ayçiçeği yağını tencerede ısıtıp soğan ve sarımsağı soteleyin.Eti ekleyip suyunu salıp çekene kadar pişirin.Sıcak suyu üzerine döküp tencerenin kapağını kapatın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Et suyunu çekmemişse kapağını açıp 5 dakika daha pişirin.

Tuz, kekik, karabiber, nar taneleri, badem, kıyılmış maydanoz ve pul biberi ilave edip karıştırın.Ocaktan alın. Servis tabağına alıp maydanoz yapraklarıyla süsleyin.Kızarmış patatesle birlikte sıcak servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!