ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ NANELİ CACIK YATAĞINDA KUZU PİRZOLA

Naneli cacık yatağında kuzu pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Naneli cacık yatağında kuzu pirzola tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 parça kuzu pirzola

Marinasyon için

  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı taze kekik
  • Değirmen karabiber

Naneli cacık için

  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 demet nane

Naneli cacık yatağında kuzu pirzola Nasıl Yapılır

Marinasyon için zeytinyağını yayvan bir kaba alın. Ezdiğiniz sarımsak, taze kekik ve karabiberi ilave edip karıştırın. Kuzu pirzolaları sosa ilave edip buzdolabında 40 dakika dinlendirin. Naneli cacık için hafif çırptığınız süzme yoğurdu ezdiğiniz sarımsak ve ince kıydığınız nane ile karıştırıp bir servis tabağının tabanına yayın. Marine olan kuzu pirzolaları yapışmaz yüzeyli bir tavada kızartın. Naneli cacığın üzerine yerleştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.