ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ MİLFÖYE SARILI PİRZOLA

Milföye sarılı pirzola

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

10 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Milföye sarılı pirzola tarifi için malzemeler

  • 6 kuzu pirzola
  • 8 kare milföy hamuru
  • 1 yumurtanın sarısı
  • 1 tatlı kaşığı çörekotu
  • 100 gr mantar
  • Yarım sarı dolmalık biber
  • Yarım kırmızı dolmalık biber
  • Yarım yeşil dolmalık biber
  • 2 çorba kaşığı sıvıyağ
  • 2 diş sarımsak
  • 1 soğan
  • 1 çorba kaşığı domates salçası
  • Tuz
  • karabiber

Milföye sarılı pirzola Nasıl Yapılır

Lezzet sofralarınız için harika yemek tarifleri sunuyor. Şimdi başlayalım...

Etleri yıkayıp kağıt havlu üzerinde süzülmeye bırakın. Mantarları temizleyip dilimleyin.
Sarı, kırmızı ve yeşil biberleri
çekirdekli kısımlarını temizleyip küp doğrayn. Soğanı soyup doğrayın. Sarımsakları soyup ezin.

Pirzolaları tavada iki taraflı kızartın. Sıvıyağı tavada kızdırıp soğan ve sarımsağı soteleyin. Mantarları ekleyip suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Salça, sarı, kırmızı ve yeşil biberleri ilave edip soteleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp ocaktan alın.

Milföy hamurlarını buzluktan alıp oda ısısında hafif yumuşayana kadar bekletin. 6 milföy hamurunun ortalarına birer pirzola yerleştirip mantarlı karışımı etlerin üzerlerine paylaştırın. Milföyün kenarlarını etin yarısı açık kalacak şekilde üst üste kapatın.

Kalan hamurları yıldız şekilli kalıpla kesin. Elde ettiğiniz 6 yıldız hamurla süslemeleri yapın. Üzerine yumurta sarısı sürüp çörekotu serpin. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzerleri kızarana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.