ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU KORMA

Kuzu Korma

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuzu Korma Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım soğan
  • Yarım diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı taze kişniş
  • 3 yemek kaşığı korma sos
  • Tuz
  • karabiber

Korma sos için

  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz köri
  • 1 yemek kaşığı krema

Kuzu Korma Nasıl Yapılır?

Kuş başı doğranmış kuzu etlerini bir tavada doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte ayçiçeği yağında soteleyin.

Korma sos için, ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ayçiçeği yağı ile kavurun. Köri ve kremayı ekleyip pişirin.

Korma sos ve baharatları ekleyip karıştırın. İsteğe göre havuç, patates ve bezelye püresi ile servis yapın.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!