Kuzu Korma

Kuzu Korma
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : 30 dakika
Pişirme Süresi : 30 dakika
Kaç Kişilik: 1 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Kuzu Korma için

Malzemeler

  • 150 gr kuşbaşı kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım soğan
  • Yarım diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı taze kişniş
  • 3 yemek kaşığı korma sos
  • Tuz
  • karabiber

Korma sos için

  • 2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • Yarım soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı toz köri
  • 1 yemek kaşığı krema
Kuzu Korma

Nasıl Yapılır

Kuş başı doğranmış kuzu etlerini bir tavada doğranmış soğan ve sarımsakla birlikte ayçiçeği yağında soteleyin.

Korma sos için, ufak doğranmış soğan ve sarımsağı ayçiçeği yağı ile kavurun. Köri ve kremayı ekleyip pişirin.

Korma sos ve baharatları ekleyip karıştırın. İsteğe göre havuç, patates ve bezelye püresi ile servis yapın.

Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo