ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU İNCİK

Kuzu İncik

Kaç
Kişilik

1 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

3 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Tarif Defterime Ekle

Kuzu İncik Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kuzu incik
  • 1 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
  • 1 pırasa
  • Yarım havuç
  • Yarım kabak
  • 1~2 taze biberiye
  • 1 diş sarımsak
  • 5 kültür mantarı
  • 5 sitake mantar
  • Yarım kuru soğan
  • Tuz
  • karabiber

Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

Kuzu inciği una bulayın. 2 yemek kaşığı ayçiçeğini tavada kızdırın ve etleri hafif kırmızılaşana kadar pişirin.

Sebzeleri ve sarımsağı ufak doğrayın. Kuzu etini ve sebze karışımını fırın tepsisine alın. Tuz ve karabiber ile tatlandırıp 2 saat 160 derecelik fırında pişirin.

Mantarları doğrayıp ayçiçeği yağı ile kavurun. Eti mantarla birlikle servis tabağına alıp sıcak servis yapın.

AKLINIZDA BULUNSUN
Fırında közlenmiş kiraz domates ve közlenmiş kırmızıbiber ile süsleyebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!