ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU İKİLİSİ

Kuzu İkilisi

Kuzu ikilisi

Hilton İstanbul Maslak’ın Şefi Mesut Çıvgın'dan davet sofralarınız için iki lezzeti bir arada tadacağınız nefis bir yemek tarifi ile karşınızdayız. Kuzu tandır ve kuzu pirzoladan oluşan bu yemek ile sevdiklerinize çok özel bir sofra hazırlayabilirsiniz.

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

1 saat

Pişirme
Süresi

3 saat 30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu İkilisi Tarifi İçin malzemeler

Kuzu tandır için

  • 1 adet kemikli kuzu kol
  • 2 adet kuru soğan (Kabuğu soyulmuş)
  • 2 adet havuç (Kabuğu soyulmuş)
  • 1 tutam taze kekik (İnce doğranmış)
  • 3 diş sarımsak (Rendelenmiş)
  • Karabiber (Değirmende çekilmiş)
  • 3 g tuz
  • 2 g kırmızı toz biber

Kuzu pirzola için

  • 3 adet kuzu pirzola (Çift kemikli)
  • Kuzu pirzolayı marine etmek için
  • 5 g soğan suyu
  • 20 g süt
  • 2 g kırmızı toz biber
  • 1/2 diş sarımsak
  • 25 g zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Naneli bulgur pilavı için

  • 120 g pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan (İnce doğranmış)
  • 50 g taze nane (İnce doğranmış)
  • 20 g zeytinyağı
  • 10 g tereyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu İkilisi Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede zeytinyağı, sarımsak, taze kekik, kırmızı toz biber ve karabiberi karıştırın. Kuzu kolunun her tarafını iyice tuzlandıktan sonra hazırladığınız baharatlı zeytinyağlı sosu ovalayarak iyice yedirin.
  • Ardından önceden ısıtılmış 220 derecedeki fırında 15 dakika fırınlayın. Daha sonra orta derinlikteki bir fırın kabına alın ve havuç ile soğanı üzerine yerleştirin.
  • Son olarak yarım litre su ilave edip alüminyum folyo ile üzerini kapatın ve önceden ısıtılmış 60 derecedeki fırında 3,5 saat pişirin. Suyunu ayırın ve kemiklerini alın. 
  • Kuzu pirzola için zeytinyağı hariç bütün malzemeleri bir kaba alın ve çırpma teli yardımı ile zeytinyağını yavaş yavaş ekleyerek karıştırın. Hazırladığınız sosa pirzolaları atın ve bir gün bekletin. Ardından pirzolayı ızgarada veya döküm ızgara tavada pişirin.
  • Soğanı zeytinyağı ve tereyağı ile birlikte bir tavaya alarak soteledikten sonra bulguru ilave ederek 10 dakika kavurun.
  • Ardından daha önce ayırdığınız et suyunu ilave ederek, suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirin ve ocaktan alın. Demlenmesi için 20 dakika beklettikten sonra taze naneyi üzerine serpin.
  • Sunum tabağının zeminine önce bulgur pilavını yayın ve üzerine pişirdiğiniz etleri yerleştirdikten sonra sıcak servis edin.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!