Kuzu etli şevket-i bostan

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-
Bu tarifi ne kadar beğendiniz?
Kuzu etli şevket-i bostan tarifi için malzemeler
- 1 kg şevket-i bostan
- 500 g kuşbaşı kuzu eti
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 soğan
- Tuz
- Karabiber
Kuzu etli şevket-i bostan Nasıl Yapılır
Şevket-i bostanı bol suyla yıkayıp süzün.
Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su koyup etler iyice
yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik
doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye
kadar kavurun. Haşlanan etleri
ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra
şevket-i bostanı ekleyin. Tuz ve karabiberle
tatlandırın. Eti haşladığınız sudan
bir bardak ilave edip kısık ateşte pişirin.
Sıcak servis yapın.
Aynı Kategoriden Tarifler


Lezzet Dergisi'nden en yeni tarifleri ve son haberleri bildirim olarak almak ister misiniz?
Mutfak Okulu

Dergide bu ay neler var?
DİYET YEMEKLERİ
YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!