ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KUZU ETLİ ŞEVKET-İ BOSTAN

Kuzu Etli Şevket-İ Bostan

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Kuzu Etli Şevket-İ Bostan Tarifi İçin malzemeler

  • 1 kg şevket-i bostan
  • 500 g kuşbaşı kuzu eti
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Kuzu Etli Şevket-İ Bostan Nasıl Yapılır?

Şevket-i bostanı bol suyla yıkayıp süzün. Kuşbaşı kuzu etini bir tencereye alın. Üzerini geçecek kadar su koyup etler iyice yumuşayıncaya kadar haşlayın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Haşlanan etleri ekleyip 1-2 dakika kavurduktan sonra şevket-i bostanı ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Eti haşladığınız sudan bir bardak ilave edip kısık ateşte pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!