ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KAVANOZDA SEBZELİ KUZU ETİ

Kavanozda sebzeli kuzu eti

Kavanozda sebzeli kuzu eti

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Kavanozda sebzeli kuzu eti tarifi için malzemeler

  • 500 g kuzu kuşbaşı et
  • 9 adet kiraz domates
  • 5-6 adet bebe kabak
  • 5-6 adet bebe havuç (İkiye kesilmiş)
  • 10 adet arpacık soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 adet kapya biber (İnce kıyılmış)
  • 1 avuç kabuksuz badem

Kavanozda sebzeli kuzu eti sosu için

  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 dal taze biberiye (İnce kıyılmış)
  • 1 çay kaşığı karabiber

Kavanozda sebzeli kuzu eti Nasıl Yapılır

Bol malzemeli ve lezzeti bir harika olan kavanozda sebzeli kuzu eti yemeğimize başlayabiliriz.

  • Kavanozlara sırasıyla arpacık soğan, domates, havuç, kabak ve etin yarısını yerleştirin. Üzerine kapya biberi, sarımsakları, bademleri ve etin kalan kısmını paylaştırın.
  • Sosu için tüm malzemeyi bir kapta çırpın. Hazırladığınız sosu kavanozlara paylaştırın. Kapaklarını sıkıca kapatıp hafifçe sallayıp karıştırın. Fırın tepsisine dik olarak kavanozları yerleştirin. Önceden ısıtılmış 190 derece fırında 50 dakika pişirin.
  • Pişirme süresinin sonunda kavanozları fırından alın. Dikkatlice kapaklarını açıp servis tabağına aktarın.

    Lezzetli kavanozda kuzu etli bezelye tarifi için tıklayın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.