ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ KARAMELİZE SOĞANLI KUZU BONFİLE

Karamelize soğanlı kuzu bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelize soğanlı kuzu bonfile tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 8 kuzu bonfile
  • 10 gr tuz
  • 10 gr toz şeker
  • 50 ml Dijon hardalı
  • 50 ml bal

Karamelize soğan için

  • 4 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Karamelize soğanlı kuzu bonfile Nasıl Yapılır

Tuz, şeker, hardal ve balı bir kasede karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Üzerine bonfileleri dizin. Ballı sosu bonfilelerin her yanına bir fırçayla sürün. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Karamelize soğan için soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar 15-20 dakika kavurun. Bonfileleri yanında karamelize soğanla birlikte sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.