ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ KARAMELİZE SOĞANLI KUZU BONFİLE

Karamelize Soğanlı Kuzu Bonfile

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

20 dakika

Pişirme
Süresi

50 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Karamelize Soğanlı Kuzu Bonfile Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 8 kuzu bonfile
  • 10 gr tuz
  • 10 gr toz şeker
  • 50 ml Dijon hardalı
  • 50 ml bal

Karamelize soğan için

  • 4 soğan
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker

Karamelize Soğanlı Kuzu Bonfile Nasıl Yapılır?

  • Tuz, şeker, hardal ve balı bir kasede karıştırın. Fırın tepsisine yağlı kağıt yayın. Üzerine bonfileleri dizin. Ballı sosu bonfilelerin her yanına bir fırçayla sürün.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35-40 dakika pişirin. Karamelize soğan için soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın.
  • Zeytinyağını tavaya alıp ısıtın. Soğan, tuz ve şekeri ekleyip kısık ateşte karamelize olana kadar 15-20 dakika kavurun.
  • Bonfileleri yanında karamelize soğanla birlikte sıcak servis yapın.

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!