ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ IZGARA PİRZOLA

Izgara pirzola

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Izgara pirzola tarifi için malzemeler

  • 1 kg kuzu pirzola
  • Yarım su bardağı zeytinyağı
  • 1 soğan
  • Maydanoz
  • 1 diş sarımsak
  • Birkaç dal taze kekik
  • 1 tatlı kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber

Izgara pirzola Nasıl Yapılır

Soğanı iri rendeleyip geniş bir kap içine alın. Rendelenmiş sarımsak, zeytinyağı, kekik yaprakları, rendelenmiş limon kabuğu, tuz, karabiber, kırmızı toz biber ekleyip iyice karıştırın. Pirzolaları ekleyip karıştırın ve üzerini streç film ile örterek 3-4 saat buzdolabında dinlendirin. Izgara tavayı ısıtıp pirzolaları önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin. Üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.