Güveçte Kayısılı Kuzu Eti

12 Nisan 2025 tarihinde güncellendi.
Güveçte Kayısılı Kuzu Eti
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Güveçte Kayısılı Kuzu Eti için

Malzemeler

  • 750 gr kemiksiz kuzu eti (kol veya but)
  • 2 orta boy soğan
  • 4~5 sivri biber
  • 3 su bardağı et suyu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı rendelenmiş zencefil
  • 1 tutam tel safran
  • 2~3 tane kişniş tohumu (havanda dövülmüş)
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • 2~3 yemek kaşığı un
  • 100~150 gr kuru kayısı
Güveçte Kayısılı Kuzu Eti

Nasıl Yapılır

2-3 yemek kaşığı una birer tutam tuz ve karabiber ekleyin. Etleri unlu karışıma bulayın. Zeytinyağında arada karıştırarak kavurun. Kıyılmış sivri biber ve yarım ay doğranmış soğanı tuz ve karabiber ekleyerek sotelemeye devam edin. Et suyunu ekleyin. 1 bardak sıcak suda erittiğiniz tel safranı su ile birlikte tencereye ilave edin. Rendelediğiniz zencefili de ekledikten sonra kısık ateşete 40 dakika pişirin. Sonrasında doğradığınız kayısıyı, ezdiğiniz kişniş tohumunu, yarım limon suyunu ve jülyen doğradığınız biberi ilave edin. 15 dakika daha pişirdikten sonra servis yapın.
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo