Gremolata Marineli Kuzu Pirzola

Gremolata Marineli Kuzu Pirzola
18 Eylül 2020
Hazırlanma Süresi : -
Pişirme Süresi : -
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Gremolata Marineli Kuzu Pirzola için

Malzemeler

Kuzu pirzola için

  • 8 kalem kuzu pirzola
  • 100 ml beyaz şarap
  • 10 dal maydanoz
  • 2 diş sarımsak
  • 1 limon kabuğu rendesi
  • 1 limon suyu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Zeytinyağı

Sarımsaklı çıtır bagetler için

  • 8 dilim baget ekmek
  • 2 diş sarımsak
  • 4 dal maydanoz
  • Zeytinyağı
Gremolata Marineli Kuzu Pirzola

Nasıl Yapılır

Gremolata marineli kuzu pirzola için maydanoz, limon kabuğu ve sarımsakları ince ince kıyın. Karıştırma kabında pirzolaları beyaz şarap, limon kabuğu, limon suyu, sarımsak, maydanoz, tuz, karabiber ve biraz zeytinyağı ile marine edin ve 30 dakika bekletin. Bu sırada sarımsaklı çıtır bagetler için sarımsakları ve maydanozu ince ince kıyın ve zeytinyağı ile karıştırın. Baget ekmeklerin üzerine bu karışımı sürün ve 200 derecelik fırında istenilen kıvamda çıtırlaştırın. Ardından marine ettiğiniz pirzolaları fırın tepsisine dizin ve 200 derecelik fırında alt-üst ızgara modunda 10-15 dakika pişirin. Bu iki eşsiz lezzet birlikte servise hazır!
Tarif Kategorileri
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo