ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA PİRZOLA

Fırında Pirzola

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

1 saat 40 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Fırında Pirzola Tarifi İçin malzemeler

  • 7 kalem bütün dana pirzola
  • 1 çay bardağı hardal
  • 1 tatlı kaşığı biberiye
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı karabiber

Fırında Pirzola Nasıl Yapılır?

Pirzolayı buzdolabından çıkarın. Her tarafını tuz ile tatlandırın.

İyice kızdırılmış teflon tavada pirzolayı 10 dakika kızartıp ocaktan alın. Pirzolanın her tarafına bolca hardal sürün. Üzerine ufalanmış taze biberiye ve taze çekilmiş karabiber serpiştirin.

Soğanları halka dilimleyin. Yağlı kağıt serili fırın tepsine soğan halkalarını yerleştirin. Pirzolaları üzerine alın. 130 dereceye ayarlı fırında 1.5 saat pişirin. Fırından çıkarıp sıcak servis yapın.


Pirzolayı kızartacağınız teflon tavanın çok sıcak olmasına özen gösterin. Böylelikle etin yüzei pişip, suyu içinde kalır.
Yorumlar

Misafir 12 Ekim 2016, 17:18

böyle tarif olmaz.pirzola tarifi şudur : saglam bir mangal alınır,kömürler iyice kor haline gelesiye yakılır,marine edilmiş pirzolalar ızgaraya dizilir,iki tarafı kızaracak(ama yanmayacak çünkü pirzola tez kurur tadı kaçabilir)şekilde nar gibi pişi...Devamını Oku


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!