ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ FIRINDA DANA ETİ KAPAMA

Fırında Dana Eti Kapama

Kaç
Kişilik

4 kişilik

Hazırlama
Süresi

15 dakika

Pişirme
Süresi

35 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Fırında Dana Eti Kapama Tarifi İçin malzemeler

  • 4 parça dana bonfile
  • Tuz
  • 2 soğan
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Fırında Dana Eti Kapama Nasıl Yapılır?

Etlerin üzerine hafifçe tuz serpip tavada her iki tarafınıda mühühleyin. Fırına dayanıklı bir kaba alın. Soğanların kabuğunu soyup piyazlık doğrayın. Tuz ve kırmızı toz biber ekleyip harmanlayın. Karışımı bonfilelerin üzerini kapatacak şekilde yayın. Soğanların üzerine küçük kesilmiş tereyağını ekleyin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!