ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ETLİ SAMSAK TAVASI

Etli samsak tavası

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Etli samsak tavası tarifi için malzemeler

  • 3 yeşil sivri biber
  • 1 kırmızı Arnavut biberi
  • 10~12 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 kg kuşbaşı kuzu eti
  • 12 arpacık soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 tatlı kaşığı biber salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 1 çay kaşığı sumak
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi

Etli samsak tavası Nasıl Yapılır

Biberleri küçük küp şeklinde doğrayın. Sarımsakları soyup iri doğrayın. Zeytinyağını geniş bir tencerede ısıtın. Kuşbaşı kuzu eti ve kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları ekleyip 8-10 dakika kavurun. Salçaları, tuz ve baharatları ekleyin. 2-3 dakika kavurup suyunu ilave edin. Kısık ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirin. Etler suyunu iyice çekince nar ekşisini ilave edip ocaktan alın. Sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.