Etli Ekşili Pırasa Sarması

03 Aralık 2025 tarihinde güncellendi.
Etli Ekşili Pırasa Sarması
Hazırlanma Süresi : 15 dakika
Pişirme Süresi : 15 dakika
Kaç Kişilik: 4 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Bu Tarifi 1 Kişi Kaydetti
Etli Ekşili Pırasa Sarması için

Malzemeler

  • 1 kg kalın saplı pırasa (6~7 cm uzunluğunda doğranıp haşlanmış)
  • 500 g dana kıyma (Döşten çekilmiş)
  • 250 g kuru soğan
  • 1 su bardağı pirinç
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 limon suyu
Etli Ekşili Pırasa Sarması

Nasıl Yapılır

İç harcını hazırlamak için; kıyma, soğan, pirinç, salça, tuz, karabiber ve kimyonu birlikte karıştırın. Haşladığınız pırasaları yaprak yaprak ayrıp, harç ile birlikte sarın. Tencerenin tabanına pırasaların orta kısımlarını dizin, üzerine sarmaları yerleştirin. Tereyağını küçük parçalara bölerek dolmaların üzerine ekleyin. 1 su bardağı su ilave ederek kapağı kapalı olarak kısık ateşte pırasalar yumuşayıncaya kadar pişirin. En son sarmalar pişince, limon suyunu üzerlerine dökün ve ocağı kapatın. Sıcak olarak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo