ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ DOMATESLİ TARAKLIK

Domatesli taraklık

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Domatesli taraklık tarifi için malzemeler

  • 1 kg kemikli pirzola
  • 2 soğan
  • 3 domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 30 gr tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı yenibahar

Domatesli taraklık Nasıl Yapılır

Pirzolaları ızgarada hafifçe kızartın. Soğanların kabuğunu soyup kıyın. Domatesleri yuvarlak dilimleyin. Tereyağını tavada eritip soğanı şeffaflaşıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Pirzolaları ekleyip 2-3 dakika her iki tarafını da pişirin. Domates salçasını bir kaseye alıp biraz su ekleyerek inceltin. Tavaya ilave edip etlerin üzerini geçecek kadar su ekleyin. Baharat, tuz ve domates dilimlerini ekleyin. Tavanın kapağını kapatıp etler yumuşayana kadar pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.