Damla Sakızlı Bademli Et

Kaç
Kişilik
6 kişilik
Hazırlama
Süresi
-
Pişirme
Süresi
-

Damla Sakızlı Bademli Et Tarifi İçin malzemeler
Malzemeler
- 150 g badem içi
- 750 g dana eti
- 1.5 çay bardağı su
- 2 soğan
- 5 diş sarımsak
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 2 domates
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 parça damla sakızı
- Tuz
- 2 tatlı kaşığı tarçın
- 1/3 çay bardağı krema
Üzeri için
- Taze biberiye
Damla Sakızlı Bademli Et Nasıl Yapılır?
Bademleri kabukları yumuşayana kadar sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup yağsız tavada rengi hafif sararıncaya kadar kavurun. Etleri küçük küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip etler suyu çekene kadar pişirin. Rendelediğiniz soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Üzerine pişen etleri, rendelediğiniz domates, salça, dövülmüş damla sakızı ve tuzunu ekleyip 2 dakika kavurun. Tarçın, krema ve kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.

Dergide bu ay neler var?
EN ÇOK OYLANANLAR