ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ DAMLA SAKIZLI BADEMLİ ET

Damla Sakızlı Bademli Et

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Damla Sakızlı Bademli Et Tarifi İçin malzemeler

Malzemeler

  • 150 g badem içi
  • 750 g dana eti
  • 1.5 çay bardağı su
  • 2 soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 domates
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 parça damla sakızı
  • Tuz
  • 2 tatlı kaşığı tarçın
  • 1/3 çay bardağı krema

Üzeri için

  • Taze biberiye

Damla Sakızlı Bademli Et Nasıl Yapılır?

Bademleri kabukları yumuşayana kadar sıcak suda bekletin. Kabuklarını soyup yağsız tavada rengi hafif sararıncaya kadar kavurun. Etleri küçük küp şeklinde doğrayıp bir tencereye alın. Üzerine suyu ilave edip etler suyu çekene kadar pişirin. Rendelediğiniz soğan ve sarımsakları zeytinyağında soteleyin. Üzerine pişen etleri, rendelediğiniz domates, salça, dövülmüş damla sakızı ve tuzunu ekleyip 2 dakika kavurun. Tarçın, krema ve kavrulmuş bademleri ekleyip karıştırın. Taze biberiye ile süsleyerek sıcak servis yapın.


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!