ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ÇÖMLEKTE DERMASON FASULYE

Çömlekte Dermason Fasulye

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

30 dakika

Pişirme
Süresi

30 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çömlekte Dermason Fasulye Tarifi İçin malzemeler

  • 2 su bardağı dermason fasulye
  • 2 soğan
  • 500 gr kuzu eti
  • 2 sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 30 gr tereyağı
  • 1 domates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Çömlekte Dermason Fasulye Nasıl Yapılır?

Fasulyeleri bir gece önceden suda bekletin. Ertesi gün diri kalacak şekilde haşlayıp suyunu süzdürün. Çömlek ya da toprak güvece ince doğranmış soğan, kuzu eti, salça, küp doğranmış domates, sivri biber, tereyağı, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ilave edip harmanlayın. Üzerine haşladığınız fasulyeleri suyuyla ilave edip 170 dereceye ayarlı fırında pişirin. Sıcak servis yapın.

Fasulyeyi güveçte pişirirseniz su ilave etmeden fırında ya da mangal ateşinde, çömlekte pişirirseniz un, tuz ve su ile yoğurduğunuz hamurdan yapacağınız kapak ile çömleğin ağzına kapatarak tandır ateşinde pişirebilirsiniz.

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!