ANASAYFA YEMEK TARİFLERİ ET YEMEKLERİ KIRMIZI ET TARİFLERİ ÇITIR SOĞANLI BONFİLE

ÇITIR SOĞANLI BONFİLE

4 Kişilik
Hazırlama 40 dakika
Pişirme 55 dakika

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

Çıtır soğanlı bonfile tarifi için malzemeler

Malzemeler

  • 4 bonfile
  • 250 gr mantar
  • 2 dolmalık kırmızıbiber
  • 2 dolmalık yeşil biber
  • 100 ml krema
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber

Çıtır soğanlar için

  • 2 soğan
  • 2 su bardağı süt
  • Yarım limon
  • 2 su bardağı un
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Ayçiçeği yağı
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation ullamco laboris nisi ut aliquip ex ea commodo consequat. Duis aute irure dolor in reprehenderit in voluptate velit esse cillum dolore eu fugiat nulla pariatur. Excepteur sint occaecat cupidatat non proident, sunt in culpa qui officia deserunt mollit anim id est laborum.

Morbi placerat imperdiet risus quis blandit. Ut lobortis elit luctus, feugiat erat vitae, interdum diam. Nam sit amet arcu vitae justo lacinia ultricies nec eget tellus. Curabitur id sapien massa. In hac habitasse platea dictumst. Integer tristique leo consectetur libero pretium pretium. Nunc sed mauris magna. Praesent varius purus id turpis iaculis iaculis. Nulla convallis magna nunc, id rhoncus massa ornare in. Donec et feugiat sem, ac rhoncus mauris. Quisque eget tempor massa.
Çıtır soğanlı bonfile Nasıl Yapılır

Soğanın başrolünde hazırlanan tarifler, sofralara farklı bir tat getirecek. Soğanların kabuklarını soyun. İnce doğrayıp bir kaseye alın. Sütü ısıtıp limon suyu ekleyip karıştırın. 20 dakika bekletip soğanların üzerine dökün ve 1 saat bekletin. Karışımdan küçük parçalar alıp bolca un, tuz, karabiber, kırmızı toz biber karışımına bulayın. Kızgın yağda altın rengi oluncaya kadar kızartın.

Mantar ve biberleri ince doğrayın ve zeytinyağında soteleyin. Tuz ve karabiber ile tatlandırın. Krema ekleyip ocaktan alın. Etleri az yağ ile önlü arkalı kızarıncaya kadar pişirin ve servis tabaklarına alın. Üzerlerine mantarlı karışımdan gezdirin. Son olarak çıtır soğanları en üste yerleştirip sıcak servis yapın.

Yorumlarınız

YORUM YAPMAK İÇİN ÜYE GİRİŞİ YAPMANIZ GEREKMEKTEDİR!


Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!