ANASAYFA TARİFLER KIRMIZI ET YEMEKLERİ ÇİR AŞI

Çir Aşı

Kaç
Kişilik

6 kişilik

Hazırlama
Süresi

-

Pişirme
Süresi

-

Bu tarifi ne kadar beğendiniz?

0 görüntüleme
Tarif Defterime Ekle

Çir Aşı Tarifi İçin malzemeler

  • 500 gr zerdali (kuru kayısı)
  • 300 gr parça kuzu eti
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 limon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber

Çir Aşı Nasıl Yapılır?

Zerdalileri (kuru kayısıları) bol suyla yıkayın. Çukur bir kaba alıp üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat suda bekletin. Suyunu süzün. 2 yemek kaşığı tereyağı ve bol suyla yıkanıp suyu süzülmüş kuzu etini tencereye ekleyin. Suyunu bırakıp çekene kadar pişirin. Soğanın kabuğunu soyup kıyın. Tencereye ekleyip kavurmaya devam edin. 1 yemek kaşığı domates salçası, tuz, karabiber ve kırmızı pul biberi ekleyin. 3 su bardağı sıcak suyu ilave edip kuzu eti yumuşayana kadar pişirmeye devam edin. Bir limonun suyunu sıkıp tencereye ilave edin. Zerdalilerin suyunu süzüp ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Dilerseniz yanında pirinç pilavıyla birlikte servis yapın.

 

Yorumlar

Yeniliklerden haberdar olun!

Lezzet’ten sürekli haberdar olmak istiyorsanız e-posta adresinizi girerek kaydolun!