Cevizli Oruk Kebabı

18 Eylül 2020 tarihinde güncellendi.
Cevizli Oruk Kebabı
Hazırlanma Süresi : 20 dakika
Pişirme Süresi : 25 dakika
Kaç Kişilik: 6 Kişilik
Editör Notu: Birbirinden lezzetli tariflerimiz sayesinde hazırlaması en zor yemekleri bile olabilecek en kolay, hızlı ve pratik şekilde hazırlayabilirsiniz.
Bu Tarifi Ne Kadar Beğendiniz?

Cevizli Oruk Kebabı için

Malzemeler

  • 1 su bardağı köftelik ince bulgur
  • 750 g kuzu kıyma
  • 5 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı pul biber
  • Nane

Cevizli Oruk Kebabı

Nasıl Yapılır

  1. Bulguru geniş bir kaseye alın. Üzerine sıcak su ilave edip şişmesi için 10 dakika kadar bekletin. Şişen bulgura kıyma, ezilmiş sarımsak, dolmalık fıstık, ince kırılmış ceviz içi, tuz ve baharatları ekleyip yoğurun.
  2. Harçtan parçalar kopartıp parmak şeklinde köfteler yapın. Köfteleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
  3. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında 30 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Yorumlar

Benzer Tarifler

Lezzet Logo